Skab det bedste grundlag for dine nymalede vægge

By:

Drømmer du om at gøre noget ved dit hjem, der kan forbedre udtrykket og skabe en anderledes stemning? Så bør du starte med basiselementerne, for det er dem, der sætter stemningen i din bolig.

Når du kigger dig omkring i din bolig, så kan du næsten ikke være i tvivl, hvis dit hjem trænger til at blive vedligeholdt. Du har muligvis ikke malet i årevis, dine gulve er slidte og det samme er loft og vinduer. Det er alt sammen med til at trække din indretning ned, uanset hvor hyggeligt du ellers gør det derhjemme.

Det skærer i øjnene, når de grundlæggende ting ikke er i orden i en bolig, og hvis du gerne vil gøre dit hjem indbydende, skal du starte her.


Pas godt på dine vægge
Vil du gerne skabe et nyere og pænere udtryk i din bolig, så skal du starte med at gøre noget ved eksempelvis væggene. Få dem malet, for det kan skabe en meget stor forskel. Men før du gør det, så tjek lige væggenes tilstand. Er de grundlæggende så pæne, at du kan male direkte oven på dem? Eller er der brug for, at også de får en kærlig hånd, før du maler?

Hvis du har tapet, som buler og sidder skævt på væggen, så skal det af. Har du huller og ujævnheder i væggen, bør det rettes op. Det gør du bedst selv eller ved at få en professionel til at pudse, spartle, sætte filt eller tapet op på ny. På den måde passer du bedst på dine vægge og skaber den bedste base for den nye maling.

Opsætning af filt er en af de muligheder rigtig mange vælger, fordi det skaber en god beskyttelse for væggen, det er nemt at male over og kan holde i mange år. Når først det er oppe, så er det blot at male på det og snart har du et vedligeholdt hjem igen, som du kan indrette og gøre hyggeligt.