Måder du kan rengøre dit badekar på

20 oktober 2021 Steffen Hansen

advertorial

Hvis du er en heldig ejer af et badekar i dit hjem, så er det vigtigt du vedligeholder den. Et badekar kan godt komme til at se temmelig kedelig ud efter noget tid. Særligt, hvis du glemmer at få den rengjort i ny og næ. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil hjælpe dig med gode råd til, hvordan du kan rengøre dit badekar.

1. Almindelig rengøring i løbet af ugen

Når du er i gang med at rengøre dit badeværelse, så kan du også hurtigt komme i gennem en god omgang rengøring af dit badekar. I dit badekar kan der godt sidde rester fra dit seneste bad eller så er der kommet støv. For støv kan du altid finde. Du kan hurtigt skylle efter med noget koldt vand, så du har fjernet det værste skidt og støv.

Herefter kan du bruge noget universalrengøring til at skrubbe godt i badekarret, samt håndtagene. Her kan du få fjernet hårrester eller rester fra den sæbe, som du bruger i badet. 

2. Lidt grovere rengøring

Hvis dit badekar har fået kalk eller andre mistænksomme pletter på sig, så kan du overveje at bruge hvid eddike. Med hvid eddike kan du nemlig få opløst kalk og gamle sæberester, der ikke vil komme af ved almindelig rengøring. Husk at blande vand med noget hvid eddike, som du herefter kan sprøjte på badekarret.

Det må ikke sidde på i for lang tid, da det kan komme til at skade din emalje. Husk også at gøre rent efter, du har benyttet dig af eddikeblandingen. Husk at bruge handsker, imens du bruger eddikeblandingen til rengøringen af dit badekar.

3. Koldemaljering af dit badekar

Koldemaljering er ikke som sådan en rengøringsmetode, som du selv kan benytte dig af. Men det er en behandling, som du kan købe dig til, hvis dit badekar har taget for meget skade over tiden. Med koldemaljering af badekar bliver den gamle emalje i badekarret fjernet eller slebet af, så det kan erstattes med et nyt. Dit badekar kan komme til at se helt nyt ud igen, uden du skal ud og anskaffe dig et helt nyt badekar. 

Flere Nyheder