Hvor tit udkommer der vinyler?

17 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

Ved udgivelse af vinyl og LP plader, som egentlig er to betegnelser for det samme, så skal man se på to faktorer:

1) Regelmæssige udgivelser og

2) Genudgivelser

De regelmæssige udgivelser er den slags, som der udkommer på sædvanlige tidspunkter fra artister.

Her ser man som regel en artist, der lægger en plan for, hvornår man udgiver ny musik, som vi her antager, at man vælger at gøre på vinyl, så vi kan tage det med i dette tilfælde, men man kan også vælge at udgive digitalt, på CD, kassettebånd eller andet.

Det er en strategi, som man lægger fra pladeselskabet med videre, som vi ikke vil dykke dybere ned i her.

Men pointen er, at man som regel vælger at udgive den slags en fredag. Tidligere var det om tirsdagen, men de professionelle udgiver om fredagen, hvor der selvfølgelig kan være undtagelser.

Den anden faktor ved udgivelse af vinyler

Genudgivelser lander som regel også om fredagen sammen med de andre, nye udgivelser, men det er som regel led i en større strategi, hvor man laver stor reklame for udgivelsen og måske udsender musikken remasteret, remixet eller andet.

Men ellers kan den slags musik også lande på mange andre tidspunkter, hvis er nu er tale om, at man er nødt til at lave et nyt oplag, eller hvis der simpelthen er stor efterspørgsel efter, at man udgiver noget musik på vinyl, som der ikke tidligere har været på LP.

Man er jo nødt til at lytte til den efterspørgsel, som der er, så man fangerne kunderne, når de er parate til at købe.

Nogle gange ser man også specialudgivelser af vinyl, som der kan lande sammen med almindelige udgivelser af vinyler, men hvor der er gjort lidt ekstra ud af dem såsom en anden farve eller lignende.

Den slags er som regel kun at finde i få eksemplarer, hvor man ikke genoptrykker den slags, så de bliver eksklusive.

Flere Nyheder