Få dit skøde udarbejdet af en boligadvokat

19 januar 2020 Lotte Hindsberg
Få dit skøde udarbejdet af en boligadvokat

Et skøde er et endelige bevis for at en ejendom har skiftet ejere. Et skøde er ikke så detaljeret som en købsaftale, der indeholder samtlige aftaler der er imellem køber og sælger, ned til overtagelse af opvaskemaskinen. Et skøde indholder oplysninger om køber og sælger. Adressen, købssum og lignende. Det er et vigtigt dokument og det kan derfor være en god ide at få en boligadvokat til at udfærdige skødet, så det ikke kommer retur med anmærkninger, når det skal tinglyses.

Et skøde skal tinglyses

Det er vigtigt at skødet tinglyses så hurtigt som muligt, da det ellers er muligt for sælgeres kreditorer at tage pant i boligen. Også selvom handlen er gået igennem og du er flyttet ind i boligen. En boligadvokat vil være med til at sikre at den proces går langt nemmere. Det er en god ide at alliere sig med en boligadvokat tidligt i et boligkøb. Ejendomsmægleren er som udgangspunkt “sælgers mand” så fordelen ved at have en anden professionel på sin side, der ikke er forelsket i boligen og de muligheder den har, kan i sidste ende spare dig for mange penge.

Som regel har de fleste boligadvokater en samlet pakke, hvor udfærdigelse af skødet er inkluderet. Jo mere du skal give for din bolig, jo vigtigere er det at få en boligadvokat med.

Tinglysning foregår i dag digitalt

Danmark var det første land i verden til at overgå til digital tinglysning og det foregår i dag ved at man underskriver med sit NemID. Når begge parter har underskrevet og dommeren har godkendt skødet er handlen gennemført. Det koster 0,6% af købsprisen at få sit skøde tinglyst, samt 1400 kr. pr papir der skal tinglyset. Pengene går til staten. 

En tinglysning tager ofte et par måneder, hvilke betyder at køber ofte er flyttet ind i boligen når det sker. 

Flere nyheder