Det er sjovt at brygge sin egen øl

By:

Forestil dig at du sidder til sommer på terrassen, solen skinner og der er godt gang i grillen og alle vennerne sidder rundt om bordet og i hånden har de alle din egen hjemmebrygget øl. Det lyder noget sjovere og meget mere spændende, end hvis du blot har serveret ugens tilbud fra supermarkedet. Det er nemt at komme igang med at brygge øl og der skal få ingredienser til, for at du kan brygge en hæderlig basisøl. Senere kan du altid begynde at eksperimentere med nye og spændende ingredienser og krydderier. Du kan finde inspiration https://www.hjemmebryggeren.dk/

Øllets historie

I dag tænker man mest at ølbrygning er en mandeting, men det har indtil for få århundrede år siden kvindernes opgave at brygge øl. Det var først i middelalderen at der blev dannet bryggerilaug og øl blev brygget og solgt videre. Ellers havde det været kvindernes opgave de sidste 5000 år at brygge det daglige øl. Det kan lyde som en lille opgave, men med en dagsration på op til 5 liter, skulle der alligevel brygges lidt. Det har op gennem tiden været et erhverv, der har været omgivet med stor respekt. Det at kunne brygge en så smuk gylden drik, der samtidig smagte fantastisk og have en så skøn virkning. 

Lær at brygge den gyldne drik

Der findes ølkurser for øvede og begyndere, der på en dag lærer dig det du skal vide for at kunne brygge øl. Det giver dig en god basisviden, samtidig med at du får en hyggelig dag. Enten alene eller sammen med vennerne. Husk at arrangere transport hjem, da man ofte får den øl med hjem, man har brygget på kursuset. 

Der findes også en stor mængde bøger og videoer på internettet, der er en sand kilde af viden og inspiration til at blive bedre til at brygge øl.

Posted in: ølbrygning