Citycykel eller racer? Hvilken passer til dig

22 september 2021 Emilie Ann Jacobsen

Er du på udkig efter en ny cykel, har du måske spekuleret lidt over, om det skal være en racercykel eller en citybike, du skal have. Hvis du er seriøs i forhold til cykling, skal du selvfølgelig have en racer, men skal du bare bruge cyklen til at komme fra A til B, kan det være lidt sværere at finde ud af, hvilken du skal vælge. 

Et godt sted for dig at få et overblik over, hvad de forskellige cykler kan, og hvor meget de koster, er webshoppen time2bike.dk. De sælger både herrecykler og damecykler og begge både i city og i racermodeller. Lige meget hvad du er på udkig efter, kan du altså finde det hos dem. 

Måske synes du, at det ser for prætentiøst ud, at du har en racercykel. Du er jo ikke sådan en, der trækker i lycratøjet og cykler 100 kilometer på en dag. Men du kan sagtens have en racercykel, selvom du ikke er det. Cyklen kan stadig hjælpe dig med at komme hurtigere frem, og hvis du synes, at det er den, der ser smartest ud, så er det da den, du skal gå efter. 

Citybiken er langsommere, men giver dig mulighed for at se dig omkring 

En citybike er typisk lidt tungere, og måden, du sidder på, lægger ikke op til, at du kører hurtigt. Hvis du har vinden imod dig, kommer den til at blæse direkte ind i dig og holde dig tilbage. Når du ligger henover styret på racercyklen, vil vinden blæse henover dig. 

Til gengæld giver den oprette stilling på citybiken dig et rigtig godt udsyn, og det kan være rart at have, når du cykler i byen. Der er både biler, andre cyklister, knallerter og gående at holde øje med. Der kan du nemt komme til at overse en, når du ligger hen over styret. 

Flere Nyheder